fbpx

Individuacija

“Privilegija života je biti ono što jesi.”

Joseph Campbell

Individuacija je proces integracije vitalnih aspekata vaše nesvesne psihe u vaš svesni život.

Postati svestan svog procesa individuacije jeste prvi korak ka poboljšanju kvaliteta vašeg života. Individuacija se obično dešava spontano, ali je pravilan psihološki rad na sebi takođe može stimulisati.

Najvažniji deo procesa je da postanete svesni svoje “senke”, odnosno svih osobina koje ne volite kod sebe. Ako ne osvestite svoju “senku” uvek ćete projektovati svoje mane na druge ljude i njih kriviti za svoje neuspehe.

Ako želite da postanete kompletna osoba, morate integrisati i svoju nesvesnu “žensku stranu psihe” ako ste muškarac (Anima), ili svoju nesvesnu “mušku stranu psihe”, ukoliko ste žena (Animus).

Za istinsko poznavanje sebe potrebno je mnogo hrabrosti, upornosti, odgovornosti i sposobnosti da sagledate sebe objektivno i kritički. Samospoznaja nije cilj na koji treba da stignete. Ona je proces na kome je potrebno da radite dokle god ste živi.

Cilj individuacije nije da postanete savršena ličnost, već da postanete celina, integrišući vitalne svesne i nesvesne osobine ličnosti, kako pozitivne, tako i negativne.

Otkrijte skriveni deo psihe

Naša Mindberg aplikacija nudi jedinstveni test ličnosti koji baca svetlo na skrivene dubine vaše psihe. Sa našom aplikacijom ćete:

  • Dobiti pristup mapi vaše nesvesne psihe
  • Otkriti skrivena značenja svojih snova
  • Saznati više o svrsi vaših odnosa
  • Pronaći dnevne i godišnje smernice za život
  • Doći do rešenja za izazovne situacije

Tematski blogovi