fbpx

Jungijanska psihoterapija

“Dok nesvesno ne učinite svesnim, ono će upravljati vašim životom, a vi ćete to zvati sudbinom.”

Carl Jung

Jungijanska psihoterapija je vrsta psihoterapije koja ima svoje korene u principima analitičke psihologije, a osnovao ju je švajcarski psihijatar Karl Jung.

Kada treba da se odlučite za jungijansku psihoterapiju?

U slučaju da često osećate psihičku nelagodu, želite da prevaziđete izazove koji su time izazvani, suočavate se sa nekim nerešenim problemima iz prošlosti ili se generalnno osećate zaglavljenim u životu.

Jungijanska psihoterapija se fokusira na vaše psihološko isceljenje u cilju poboljšanja vašeg mentalnog i emocionalnog zdravlja i bavi se nerešenim odnosima i problemima iz prošlosti.

Analizirajući svoje snove, fantazije i projekcije, radićete na nesvesnim delovima svoje psihe, čineći ih uravnoteženijim sa svojim svesnim umom.

Otkrićete simboličko značenje životnih događaja, poboljšati svoje mentalno zdravlje i ublažiti psihičku tegobu.

Takođe, istražićete kolektivnu mudrost čovečanstva koja se manifestuje u pričama iz mitologije, bajkama i različitim oblicima umetnosti, sa ciljem da izvučete pouke iz kolektivnog iskustva koje su korisne za vašu ličnu životnu priču.

Jednom kada svoje lično iskustvo podignete na kolektivni nivo, shvatićete da niste sami u takvom iskustvu. To je već proživljeno mnogo puta ranije kroz kolektivno znanje koje vam je na raspolaganju.

Traganje za simboličkim značenjem u brojevima, tumačenje snova i razumevanje arhetipskih životnih obrazaca jesu vitalni aspekti istraživanja vaše nesvesne psihe.

Vaš nivo stresa će se smanjiti nakon što prepoznate zakon sinhroniciteta i postanete svesni kada i gde se pojavljuje u vašem životu.

Tada konačno shvatate i prihvatate činjenicu da ne možete imati sve pod kontrolom.

Takođe, shvatate da mnoge događaje u životu ne treba razumevati bukvalno.

Postoji dublje značenje i simbolička poruka, posebno u izazovnim događajima, koji bi inače bili prilično opterećujući ako bi se shvatili bukvalno.

Otkrijte skriveni deo psihe

Naša Mindberg aplikacija nudi jedinstveni test ličnosti koji baca svetlo na skrivene dubine vaše psihe. Sa našom aplikacijom ćete:

  • Dobiti pristup mapi vaše nesvesne psihe
  • Otkriti skrivena značenja svojih snova
  • Saznati više o svrsi vaših odnosa
  • Pronaći dnevne i godišnje smernice za život
  • Doći do rešenja za izazovne situacije

Tematski blogovi

[blocksy_posts post_type=”post” term_ids=”9″ has_pagination=”no” no_results=”skip”]