fbpx

Jungijanska psihoterapija

“Dok nesvesno ne učinite svesnim, ono će upravljati vašim životom, a vi ćete to zvati sudbinom.”

Carl Jung

Jungijanska psihoterapija je vrsta psihoterapije koja ima svoje korene u principima analitičke psihologije, a osnovao ju je švajcarski psihijatar Karl Jung.

Kada treba da se odlučite za jungijansku psihoterapiju?

U slučaju da često osećate psihičku nelagodu, želite da prevaziđete izazove koji su time izazvani, suočavate se sa nekim nerešenim problemima iz prošlosti ili se generalnno osećate zaglavljenim u životu.

Jungijanska psihoterapija se fokusira na vaše psihološko isceljenje u cilju poboljšanja vašeg mentalnog i emocionalnog zdravlja i bavi se nerešenim odnosima i problemima iz prošlosti.

Analizirajući svoje snove, fantazije i projekcije, radićete na nesvesnim delovima svoje psihe, čineći ih uravnoteženijim sa svojim svesnim umom.

Otkrićete simboličko značenje životnih događaja, poboljšati svoje mentalno zdravlje i ublažiti psihičku tegobu.

Takođe, istražićete kolektivnu mudrost čovečanstva koja se manifestuje u pričama iz mitologije, bajkama i različitim oblicima umetnosti, sa ciljem da izvučete pouke iz kolektivnog iskustva koje su korisne za vašu ličnu životnu priču.

Jednom kada svoje lično iskustvo podignete na kolektivni nivo, shvatićete da niste sami u takvom iskustvu. To je već proživljeno mnogo puta ranije kroz kolektivno znanje koje vam je na raspolaganju.

Traganje za simboličkim značenjem u brojevima, tumačenje snova i razumevanje arhetipskih životnih obrazaca jesu vitalni aspekti istraživanja vaše nesvesne psihe.

Vaš nivo stresa će se smanjiti nakon što prepoznate zakon sinhroniciteta i postanete svesni kada i gde se pojavljuje u vašem životu.

Tada konačno shvatate i prihvatate činjenicu da ne možete imati sve pod kontrolom.

Takođe, shvatate da mnoge događaje u životu ne treba razumevati bukvalno.

Postoji dublje značenje i simbolička poruka, posebno u izazovnim događajima, koji bi inače bili prilično opterećujući ako bi se shvatili bukvalno.

Otkrijte skriveni deo psihe

Naša Mindberg aplikacija nudi jedinstveni test ličnosti koji baca svetlo na skrivene dubine vaše psihe. Sa našom aplikacijom ćete:

  • Dobiti pristup mapi vaše nesvesne psihe
  • Otkriti skrivena značenja svojih snova
  • Saznati više o svrsi vaših odnosa
  • Pronaći dnevne i godišnje smernice za život
  • Doći do rešenja za izazovne situacije

Tematski blogovi

Kompleks majke

Kompleks majke: uticaj na formiranje ličnosti

Majke zauzimaju jedinstveno mesto u našim životima, prvo lice sa kojim se susrećemo i prvo srce sa kojim kucamo devet meseci u majčinoj utrobi, deleći sa njom ne samo dah, već emocije, iskustva i životnu energiju.

Oslobađanje senke: Razumevanje potisnute agresije i njenog uticaja

Već neko vreme svedoci smo alarmantnog porasta nasilja u školama, što je izazvalo duboku zabrinutost za emocionalno zdravlje naše mlade generacije. Ova eskalirajuća agresija među mladima stavila je u središte pažnje ono što mnogi od nas više vole da zanemaruju – potisnutu agresiju.

Razvijte svoj um u pet koraka

Dobro došli u program "Razvijte svoj um u pet koraka", posvećen upoznavanju osnovnih veština za postizanje i održavanje vašeg mentalnog zdravlja...